Bodycasting - Lifecasting


Bodycasting oftewel lifecasting is het maken van een 3D afdruk van bijvoorbeeld handen, voetjes etc.
Je kunt bijvoorbeeld samen met vriendinnen of familie een bodycasting laten maken. Saskia Creations is de enige in Nederland waarbij je met meer dan 2 handen een volledige 3dimensionale afdruk kunt laten maken. Dit betekent dat er geen platte kanten aan een handenkrans of een stapeling van handen zal zitten. Alle handen, dus ook de onderste hand zullen in detail uit de mal komen.

Bodycasting van 5 handen op elkaar. Elk volledig 3dimensionaal


Vooraf wordt er besproken wat je precies wilt, welk lichaamsdeel, de afwerking zoals kleur. Maar ook zijn er verschillende opties te bedenken hoe het beeld komt te staan. Wil je een sokkel? een boomschors of heb je zelf iets waarop je het bevestigd wilt hebben? vraag naar de mogelijkheden en dan kijk ik of dit kan.

De mal
Zodra besloten is hoe het beeld ongeveer eruit gaat zien gaan we eerst even oefenen met de pose. Vooral met meerdere handen is het even zoeken naar een mooie compositie. Soms wordt de mal dan in een bak gemaakt maar voor enkele composities is dit niet praktisch en word de gel over het lichaamsdeel gegoten en vervolgens verstevigd met gipsverband, om vervolgens ingegoten te kunnen worden. Dit zal ik allemaal van tevoren bespreken. Sieraden zoals bijvoorbeeld trouwringen e.d. mogen, indien u dat in het beeld terug wilt zien, gewoon omgehouden worden.

De mal moet een aantal minuten uitharden. Vervolgens gaan jullie één voor één, langzaam met de hand uit de mal.

Ingieting
Na het maken van de mal zijn jullie vrij om te gaan. Het ingieten is een nauwkeurig proces en dient zo snel mogelijk te worden gedaan. Aangezien het uitharden van het beeld en de nabewerking veel tijd neemt, heeft het ook weinig zin om te wachten. De materialen moeten minstens 24 uur uitharden.
Er zijn verschillende materialen waaruit gekozen kan worden. Zoals porseleingips, gietsteen of acrylhars.
Evenals bij de afwerking houden we er rekening mee of het buiten komt te staan.


Afwerking
Wilt u het beeld blank houden, dan adviseer ik wel het te sealen of fixeren, dan kunt u stof eenvoudig verwijderen en is het meteen beschermd tegen veroudering. Er zijn voor de kleuren veel opties beschikbaar. Er wordt gewerkt aan diverse voorbeelden die live zichtbaar zijn in mijn atelier. Zo kunt u kiezen voor een verdigris-look in brons, koper, goud. Of een van de andere metaal-kleuren. Maar wat ook kan is elk gewenste andere kleur in mat of glans, zoals roze, blauw enzovoorts.Babyhandjes en/of voetjes
Na de geboorte als het kindje minstens 1 week oud is kun je een bodycast van de handjes en voetjes laten maken. Of samen met je kindje. het handje dat uw vinger omsluit of twee handen als kommetje met babyvoetjes of handjes. Een mooie herinnernig voor later om te zien hoe klein de teentjes waren. .

Uw huisdier
Een herinnering van uw hondje? Een mooie 3D afdruk van uw hand met poot of alleen de poot. U kunt ook een overleden huisdier op deze manier vereeuwigen.Prijzen


1 Babyhandje of voetje: € 65,-
Setje babyhandjes of voetjes:
€ 85,-
1 kinderhandje of voetje 2-4 jr :
€ 75,-
Setje kinderhandjes of voetjes :
€ 120,-
1 volwassen hand: € 85,-

Holding hands:
2 kinderhandjes: € 100,-
3 kinderhandjes: € 120,-
1 Volwassen hand + 1 baby- of kinderhandje :
€ 135,-
2 volwassen handen + 1 baby of kinderhandje: € 175,-
2 volwassen handen: € 150,-
3 volwassen handen: € 185,-

Handenkransen:
3 personen: € 185,-
4 personen: € 220,-
5 personen: € 275,-
6 personen: € 300,-
7 personen: € 340,-

Huisdieren:
1 hondenpootje: € 85,-
1 hand + 1 pootje:: € 150,-
2 handen + pootje : € 175,-

Zwangerschap:
(Let op! dit is een ander soort bewerking dan de gipsbuiken. Bij deze afdruk is de buik gedetailleerd en is alles zichtbaar, dus ook tepels, navel etc, wilt u dit niet dan kunnen we de tepels schuren en glad maken zodat andere details van de huid en de navel wel zichtbaar blijven)

Afdruk van alleen buik:
€ 200,-
Buik +borsten:
€ 250,-
Buik + borsten en schouders: € 290,-
+ hand:
€ 30,-/hand extra